Ana SayfaEkonomiResesyon nedir, ne demek?

Resesyon nedir, ne demek?

Dünya genelinde birçok ülke resesyon tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Son hafta ABD’de yapılan ekonomik hamleler sonucunda ABD resesyona girdi. Ekonomi uzmanlarının bildiği bu kavram son günlerde merak konusu oldu. Ekonomide resesyon nedir, ne demek? sorusunun cevabı haberimizde…

 

ABD’nin faiz artırımı ile birlikte resesyona girmesinin ardından ekonomi alanında bazı kavramlar araştırılmaya başlandı. Ekonomik göstergelerden biri olan resesyon ülke ekonomilerinde işlerin yolunda gitmediği anlamı taşıyor.

Resesyon nedir, ne demek?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesine deniliyor. Uzmanlar tarafından kısaca ekonomide durgunluk olarak adlandırılıyor. Üst üste iki çeyrek negatif büyüme kaydeden ülke resesyona yani ekonomik durgunluğa girmiş olur.

Resesyonun nedenleri neler?

Resesyonun bazı nedenleri arasında; ekonomik büyümenin nüfus artış hızının altına inmesi, kişi başına düşen milli gelirin gerileyen ya da durağan bir hale dönüşmesi, işsizlik artışı, pandemide yapılan merkez bankasının yaptığı hamleler, ekonomik faaliyetlerde meydana gelen duraklama ya da gerileme ve üretim faaliyetlerinde düşüş yer alıyor.

Benzer Başlıklar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar

Güncel Yorumlar